Sony komt met Playstation 4

Gamers vonden het al wel tijd worden: er moet een opvolger komen voor de Playstation 3. De afgelopen jaren kwamen er regelmatig nieuwe varianten van de Playstation 3 uit die kleiner, mooier en beter waren. Veel gamers zitten echter te wachten op een compleet nieuwe console: de Playstation 4. Al lange tijd wordt er op fora gediscussieerd over hoe deze eruit zou gaan zien en wat de specs zouden zijn. Nu heeft Sony alle gamers uit de onzekerheid geholpen en aangekondigd nog dit jaar te komen met de Playstation 4.

Playstation 4

Op het persevent dat Sony hield had Sony groot nieuws: er komt een opvolger voor de Playstation 3. 7 jaar na de introductie van de PS3 komt er een opvolger: de Playstation 4. Opvallend is dat Sony tijdens de aankondiging op het event geen beelden van de console heeft laten zien. Fans moesten het doen met een aantal nieuwigheden die in de Playstation 4 aanwezig zullen zijn en een foto van de nieuwe controller die bij de Playstation 4 geleverd zal gaan worden.

Gamen in de cloud

Online zal bij de Playstation 4 een centrale rol gaan spelen. Games kunnen worden opgeslagen in de cloud. Hierdoor staan de games voortaan online opgeslagen en niet meer lokaal op een schijfje. De totale game zal niet meer vanaf een schijfje worden gespeeld, maar zal via een internet verbinding �live� worden ingeladen vanaf een server van Sony. Het grote voordeel hiervan is dat je voortaan verder kunt spelen met je save-game vanaf elke willekeurige Playstation 4 console, als deze natuurlijk verbonden is met internet.

Playstation Vita integratie

Een ander voordeel van de centrale rol die online gamen gaat spelen bij de Playstation 4 is dat je je games onderweg verder kunt spelen op de Playstation Vita. Op je Playstation Vita kun je save-games oppakken waar je op je Playstation 4 gebleven was, en andersom.

Nieuwe Dualshock 4 controller

Tegelijk met de Playstation 4 zal een nieuwe controller ge�ntroduceerd worden. Deze controller zal standaard meegeleverd worden met de Playstation 4 en biedt tal van nieuwe mogelijkheden. De layout is gebleven zoals we deze kennen van Sony: knoppen en joysticks zitten op dezelfde plaats. Sony heeft echter een knop toegevoegd waarmee gamers direct content kunnen delen via internet. Daarnaast is een koptelefoonaansluiting toegevoegd, een touchpad en een lichtgevend ‘identificatielicht’. De laatste is toegevoegd om gaming mogelijk te maken met behulp van beweging. Het licht is het herkenningspunt voor de nieuwe camera zodat de positie en locatie bepaald kan worden.

Prijzen en releasedatum Playstation 4

Nu bekend is dat er een nieuwe Playstation komt zijn we natuurlijk benieuwd wat het allemaal mag gaan kosten. Helaas heeft Sony echter nog geen prijzen voor de Playstation 4 bekend gemaakt. Zelfs een exacte releasedatum voor de Playstation 4 is nog niet bekend, behalve dat de Playstation 4 nog voor het einde van het jaar, rond de feestdagen, in de winkels moet liggen. Geschat wordt dat de prijs voor de Playstation 4 zal uitkomen op om en nabij de 600 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *