Playstation 4 toch niet gehackt

Gisteren berichtten we dat de Playstation 4 gehackt zou zijn. Twee weken na de releasedatum zou een hacker met de naam ‘Reckz0r’ een methode gevonden hebben om de Playstation 4 te jailbreaken. Door deze hack zou het mogelijk zijn niet-officiële software te installeren. Nu blijkt deze claim fake te zijn.

Opmerkelijk was de claim wel, mede doordat de hacker vertelde de hack op een Braziliaanse website gevonden te hebben. Een gedetailleerde omschrijving van de uit te voeren stappen werden genoemd. Of de genoemde methode ook daad werkelijk werkte was echter onbekend.

Claim lijkt niet te kloppen

De hacker postte naast de link naar de hack en de website waarop deze staat ook berichten die hij via Twitter ontvangen zou hebben van Sony en Playstation. Sony zou zich hierin dreigend hebben uitgelaten en het volgende gezegd hebben: ‘It wont’take us long to get you arrested if you’re still going to proceed spreading the jailbreak’. Opmerkelijk was echter dat deze berichten meer dan de maximale 140 tekens bevatte die Twitter toestaat. Daarnaast publiceerde wololo.net een bericht waarin verteld wordt dat de hack fake blijkt te zijn.

Playstation 4 hacken, waarom zou je?

Het hacken van een Playstation wordt door Sony als zeer onwenselijk gezien. Maar waarom zou je je Playstation 4 hacken? Simpel: na het hacken van je Playstation heb je de mogelijkheid software te draaien die niet digitaal ondertekent is. Dit betekent dat de software van Sony niet gebruikt mag worden. In de praktijk betekent het dat je Homebrew software kan draaien en dus ook via torrents gedownloade games zou kunnen spelen. Je zou dus niet meer hoeven betalen voor Playstation 4 spellen, maar ze gewoon gratis kunnen downloaden.

Aan het hacken zitten echter ook nadelen. Zo zijn gekraakte Playstations niet meer online te gebruiken. Sony zal consoles die gekraakt zijn namelijk bij het verschijnen in het Playstation Network direct blokkeren voor online gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *