Playstation 4 ruim 1 miljoen keer verkocht op eerste dag

Playstation 4 ruim 1 miljoen keer verkocht op eerste dag

De Playstation 4 is in Nederland nog niet verkrijgbaar. In Europa zal nog even gewacht moeten worden. In Noord-Amerika is de Playstation 4 afgelopen vrijdag gelanceerd en heeft de console direct alle records verbroken.

De Playstation 4 is inmiddels al meer dan een half jaar geleden onthuld. De nieuwe spelcomputer moet de populaire Playstation 3 opvolgen. Dat het wederom een groot succes gaat worden is geen twijfel meer over mogelijk. De pre-order is al ruime tijd volledig uitverkocht en er wordt grote drukte verwacht met de introductie van de Playstation 4 in Nederland. Afgelopen vrijdag was echter eerst Noord-Amerika aan de beurt.

Playstation 4 lancering Noord-Amerika

Noord-Amerika is het eerste gebied waar de nieuwste console van Sony in de winkels ligt. Vrijdag 15 november was het lange wachten over, de Amerikanen konden de Playstation 4 gaan bemachtigen; en deden dit in grote getale! In minder dan 24 uur waren al meer dan 1 miljoen Playstation 4 spelcomputers verkocht. Hiermee is de Playstation 4 release de populairste productintroductie ooit voor het merk. Ter vergelijking: de Playstation 3 heeft er twee weken over gedaan om 197.000 exemplaren te halen.

Concurrent Microsoft heeft Sony gefeliciteerd met het grote succes van de eerste verkoopdag van de Playstation 4. Later deze week zal Microsoft op hun beurt komen met de opvolger van de xBox 360, de xBox One. Deze spelcomputer moet de succesvolle xBox 360 opvolgen en is het antwoord van Microsoft op de nieuwe Playstation 4. Ook de xBox One lijkt populair te zijn, de pre-orders vlogen de deur uit.

Playstation 4 in Nederland

In Nederland moeten gamers nog even wachten. De Playstation 4 is in Nederland verkrijgbaar vanaf 29 november. Ook hier zijn de pre-orders al ruime tijd uitverkocht. De levertijd kan dus liggen na de datum van 29 november, maar de verwachting is dat Nederland zich niet laat tegenhouden door langere levertijden. De levering start in ieder geval op 29 november, pre-orderen kan hier. De Playstation 4 zal ook hier een verkoophit gaan worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *