Playstation 4 ook nu al populair in Europa

Playstation 4 ook nu al populair in Europa

De Playstation 4 ligt in Noord-Amerika inmiddels bijna twee weken in de winkels. Dat de spelcomputer daar een succes is, is wel duidelijk. Gedurende de eerste verkoopdag gingen maar liefst meer dan een miljoen consoles over de toonbank. Hiermee is de introductie van de Playstation 4 de succesvolste release van Sony ooit. Ter vergelijking: de Playstation 3 deed er twee weken over om 200.000 exemplaren verkocht te krijgen.

In Europa moeten we helaas nog een paar dagen wachten op de Playstation 4. Twee weken na de release in Noord-Amerika zijn verschillende Europese landen aanstaande vrijdag aan de beurt. Aan het succes dat de Playstation 4 ook hier zal zijn wordt echter niet getwijfeld. De voorverkoop is compleet uitverkocht.

Vervangen oude console

Onderzoeksbureau PwC heeft rondvraag gedaan onder Duitse consumenten naar de intentie om de nieuwe generatie spelcomputers te gaan aanschaffen. De Playstation 4 en Xbox One blijken bij deze rondvraag ook zeer populair in Duitsland. Ongeveer vier van de tien ondervraagden die momenteel in het bezit is van een Playstation 3 of Xbox 360 wil binnen een jaar zijn huidige console vervangen door een Xbox One of Playstation 4.

Veel ‘nieuwe’ gamers

Opvallend is dat onder de ondervraagden die momenteel niet in het bezit zijn van een console het aantal respondenten dat een spelcomputer wil gaan kopen op achttien procent ligt. Ongeveer é én op de vijf mensen die geen Playstation of Xbox hebben op het moment willen bij de komst van de Playstation 4 en Xbox One toch een console aan gaan schaffen. Dit is een verrassend hoog percentage.

PwC concludeert uit deze rondvraag dat om en nabij de dertig procent van de Duitse bevolking interesse heeft in een Playstation 4 spelcomputer of een Xbox One. Dit is een aanzienlijk deel van de Duitse bevolking en schetst een positief beeld voor de fabrikanten over de Europese markt.

Introductie in Nederland

De Playstation 4 zal vanaf aanstaande vrijdag, 29 november, in de Nederlandse winkels in de verkoop gaan. Pre-orders zijn compleet uitverkocht, de verwachting is dan ook dat de winkels snel door hun voorraden heen zullen zijn. Verschillende winkels houden speciale nachtopeningen om gamers de mogelijkheid te geven de Playstation 4 als eerste te bemachtigen.

Op de Xbox One zal wat langer gewacht moeten worden in Europa. De Xbox One zal op zijn vroegst pas begin 2014 in de Nederlandse winkels liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *