Playstation 4 nu al gehackt?

Vandaag verschenen er ineens berichten dat de Playstation 4 gehackt zou zijn, en dat terwijl de console pas twee weken verkrijgbaar is. Hacker ‘Reckz0r’ claimt de Playstation 4 gekraakt te hebben en plaatste linkjes online naar de bestanden die de hack mogelijk maakt. Of de hack ook echt werkt is nog niet duidelijk.

De Playstation 4 is nog niet leverbaar, of de eerste berichten verschijnen al dat de spelcomputer gehackt zou zijn. Het ontdekte lek zou het mogelijk maken software te installeren die niet officieel goedgekeurd is. De hacker vertelt in zijn uitleg hoe hij op een Braziliaanse website een methode gevonden heeft om te beveiliging van de Playstation 4 te omzeilen. Hierdoor zouden bijvoorbeeld gratis games geïnstalleerd kunnen worden of eigen software die niet goedgekeurd is door Sony.

Niet meer online met je Playstation 4

De hack wordt geïnstalleerd door een USB stick met een aantal bestanden in de Playstation 4 te pluggen. De console zal vervolgens opstarten in een veilige modus en vervolgens de bestanden installeren. Hierna zou het mogelijk zijn software te gebruiken op de Playstation waarvoor normaal een digitale handtekening vereist is. Belangrijke opmerking is echter wel dat de Playstation 4 na de hack niet meer online te gebruiken is. Sony zal de console namelijk blokkeren voor online gebruik als de spelcomputer zich in het Playstation netwerk meldt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *