Playstation 4 gebruikers delen graag content

Gebruikers van de Playstation 4 delen graag content via spelcomputer. Volgens Sony zijn er sinds de introductie van de spelcomputer al meer dan 20 miljoen minuten aan live gameplay gedeeld . De streaming-mogelijkheid die nieuws is bij de Playstation 4 blijkt dus erg populair.

De Playstation 4 biedt als nieuwe functionaliteit de mogelijkheid om de game-ervaringen te delen. Social gaming speelt hiermee een belangrijke rol bij de Playstation 4. Aan de nieuwe dualshock 4 controller is een ‘share’ knop toegevoegd waarmee de gamer beelden van de game direct via internet gedeeld kunnen worden. Deze functionaliteit blijkt zelfs populairder dan Sony zelf had verwacht.

Al ruim 7 miljoen keer meegekeken

Sinds de release van de Playstation 4 zijn al bijna 800.000 live gameplay streams gedaan en is er meer dan 7,1 miljoen keer live meegekeken met gamers via platforms Twitch en Ustream. De nieuwe share knop op de Dualshock 4 controller maakt het delen van gamecontent mogelijk. Sinds de Playstation 4 uitkwam een aantal weken geleden is deze knop al meer dan 10,9 miljoen keer gebruikt, aldus Sony.

Populaire streams

Populaire games voor streaming zijn Battlefield 4, Killzone Shadow Fall en Call of Duty: Ghosts. Inmiddels is ongeveer tien procent van alle content op de streamwebsite Twitch afkomstig van de Playstation 4. Streamsite Ustream vermeld daarnaast dat de gemiddelde stream 31 minuten aan streaming video bedraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *