Playstation 4 al ruim 2,1 miljoen keer verkocht

De Playstation 4 heeft de mijlpaal van 2 miljoen verkochte exemplaren behaald. Minder dan drie weken na de release heeft Sony het voor elkaar gekregen om dit aantal Playstations te verkopen. Hiermee is de Playstation 4 direct de best verkopende spelcomputer van Sony ooit.

Afgelopen vrijdag kwam de Playstation 4 beschikbaar in Europa en Australië. Dit was twee weken na de release in Noord-Amerika, die de primeur had. Daar gingen binnen 24 uur direct al 1 miljoen exemplaren over de toonbank. Nu is dit aantal dus al gestegen naar ruim 2 miljoen verkochte consoles.

3 miljoen Playstation 4’s voor einde van het jaar

De doelstellingen van Sony zijn om nog voor de jaarwisseling 3 miljoen Playstation 4 spelcomputers verkocht te hebben. Met nog bijna een maand voor de boeg moet dit streven voor Sony prima haalbaar zijn, mede door releases in verschillende landen die nog op de planning staan. In december staan nog diverse introducties op de agenda in Aziatische landen.

Playstation 4 vs Xbox One

Niet alleen Sony, maar ook concurrent Microsoft kwam met een nieuwe gameconsole. Microsoft introduceerde een week na de release van de Playstation 4 de nieuwe Xbox One. Ook deze console werd binnen 24 uur na introductie ruim een miljoen keer verkocht, met als enige verschil dat het aantal landen waar de Xbox One op dat moment verkocht werd (13 stuks) vele malen groter was dan het aantal landen waar de Playstation 4 de eerste 24 uur verkrijgbaar was (Alleen Noord-Amerika). Op dit moment is de Playstation 4 inmiddels in 32 landen verkrijgbaar, waaronder Nederland en België. De Xbox One is hier nog niet leverbaar en zal pas in 2014 in de Nederlandse winkels liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *