Lange rijen voor nachtopeningen Playstation 4

Vannacht klokslag 12 uur was het zover: vele winkels openden de deuren speciaal voor de verkoop van de Playstation 4. En de belangstelling was als verwacht zeer groot. Duizenden gamefans stonden soms uren in de rij om als een van de eersten in Nederland hun Playstation 4 te bemachtigen.

Bij de winkel van Game Mania in Almere stonden rond half twaalf gisteravond al meer dan 80 mensen te wachten tot ze hun Playstation 4 in ontvangst konden gaan nemen. Om middernacht was het zover en gingen de deuren open. Ook op andere locaties in Nederland stonden honderden mensen te wachten om als eerste hun Playstation 4 te kopen. Voor vele gamers volgde dan ook een slapeloze nacht.

Door het grote succes en een relatief kleine voorraad Playstation 4 spelcomputers die Sony beschikbaar gesteld heeft voor Nederland, is de verwachting dat de meeste winkels dit weekend al door de voorraden zijn, voor zover dat na vandaag niet al het geval is.

Tweede lading PS4

Sony Benelux kan niet aangeven wanneer de tweede voorraad Playstation 4’s in Europa geleverd zullen worden. De levertijden bij Mediamarkt staan op 4 weken hoewel verschillende andere gamewinkels pas weer zeggen te kunnen leveren vanaf eind januari. Ook Game Mania geeft aan niet te kunnen garanderen dat ze dit jaar nog nieuwe Playstation 4 binnen zullen krijgen.

Gamers die voor half augustus hun Playstation 4 besteld hebben krijgen in ieder geval hun console geleverd. Het geringe aantal dat over blijft is bedoeld voor de vrije verkoop. Deze zullen echter snel uitverkocht zijn.

Verkooppakket

De Playstation 4 wordt geleverd met een Dualshock 4 controller. Games en extra accessoires als de Playstation-camera en extra controllers zijn los verkrijgbaar. Met de release van de nieuwe spelcomputer zijn direct verschillende games in de verkoop gegaan. Assassin’s Creed 4: Black Flag, Call Of Duty: Ghosts, Battlefield en Fifa 14 zijn met de release van de PS4 direct ook beschikbaar gekomen in Nederland. Daarnaast zijn ook Killzone: Shadow Fall en avonturenspel Knack verkrijgbaar vanaf vandaag.

Met de Playstation 4 brengt Sony zeven jaar na de introductie langverwachte opvolger van de Playstation 3. De Playstation 4 brengt nieuwe hardware, een nieuwe controller en nieuwe games. De nadruk zal meer en meer op online komen te liggen. Daarnaast zullen sociale media een belangrijke rol spelen binnen de nieuwe mogelijkheden van de Playstation 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *